CEO - Knowledge Experts
1982 yılında Diyarbakır'da doğan Aydın, ilk ve orta öğretimini burada tamamladı. Erken yaşlarda bilişim sektöründe çalışmaya başlayan Aydın, İngiltere’de farklı şirketler için danışmanlık ve geliştiricilik yaptı. 2001 yılında Databul E-Bussiness Solutions'da yöneticiliğe başladı. Ardından ETB Support Solutions’da kurucu ortak olarak çalışan Aydın, daha sonra Exedra E-Bussiness Solutions CEO’luğunu yürüttü. 2007 yılında şu an halen CEO görevini yürüttüğü Knowledge Experts'i kurdu. Halihazırda Avrupa’da dört farklı ülkede yerleşik olan Knowledge Experts’in CEO’luğu dışında yurtiçi ve yurtdışında farklı şirketler için yönetim danışmanlığı görevi yürüten Umut Aydın, Racing Team Turkey yarış takımının danışmanlığını da yürütmektedir.Avrupa Birliği ve Dünya Bankası komisyonları ve projelerinde uzun süredir danışmanlık görevi yürüten Umut Aydın, başta teknoloji olmak üzere strateji geliştirme konularında konuşmacılık da yapmaktadır.Aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliği alanında faaliyet gösteren Yanındayız Derneği’nin yönetim ve icra kurullarında görev almaktadır.
Yapay Zeka Jüri
Qmindlab Kai, Kuantum'un 17 yıllık bilgi birikimi ve deneyimiyle donatılmış, veri bilimi, bilimsel pazarlama ve yapay zekâ konularında uzmanlaşmış bir dijital pazarlama asistanıdır.
Günümüzde işletmelerin yapay zekâ kullanımı ve veri odaklı karar alma süreçlerinde, bilgi eksikliği, nitelikli personel yetersizliği ve kaliteli veriye ulaşma gibi zorluklarla mücadele noktasında işletmelere destek olmak için eğitilmiştir ve gelişimi devam etmektedir.
2024 yılının mart ayında doğan Qmindlab Kai, halen Kuantum Araştırma’nın yapay zeka pazarlama asistanı olarak çalışmaya devam ederken, Qmindlab Kai'nin dijital ikizleri, çeşitli kamu kurumlarından özel sektörün lider markalarına kadar geniş bir yelpazede yenilikçi çözümler sunarak dijital dönüşümde öncü rol üstlenmektedir.
Kuantum'un 16 yıllık köklü deneyimi ve zengin veri havuzunu kullanarak, işletmelerin dijital dönüşümünde öncü olmayı hedefleyen KUAI, bu zorlu yolculukta bir ekip arkadaşı, rehber ve vizyoner olarak öne çıkmaktadır.
KAI'nin misyonu, özellikle KOBİ'lerin, geleceğin teknolojilerine geç kalmamalarını sağlamaktır. KUAI, veri bilimi, bilimsel pazarlama ve yapay zeka konularında danışmanlık hizmetleri sunarak, işletmelerin veriyi karar alma süreçlerinin merkezine yerleştirmelerini, geleneksel pazarlama yöntemlerini terk edip bilimsel ve nöro pazarlamayı benimsemelerini ve yapay zekayı iş süreçlerine entegre etmelerini sağlar. Bu misyonla, KUAI, teknolojiyi demokratikleştirerek KOBİ'lerin geleceğe geç kalmamalarını ve varlıklarını daha emin adımlarla sürdürmelerini hedeflemektedir.
KAI, büyük veri setlerini işleyerek, derin öğrenme modelleri aracılığıyla gizli kalabilecek eğilimleri ve modelleri ortaya çıkarmakta ve iş dünyası, sağlık hizmetleri, eğitim gibi birçok alanda yenilikçi çözümler sunmaktadır.
KAI, iş dünyasının dijital dönüşüm yolculuğunda eşsiz bir rehber ve vizyoner olarak, geleceğin teknolojilerini bugünden hayata geçirmenize yardımcı olmak için yaratılmıştır.
Executive Creative Director
Reklamcılık kariyerine 4129 ’da reklam yazarı olarak başlayan Ahmet Terzioğlu, burada geçirdiği dört yılın ardından 2015’te yaratıcı grup başkanı olarak Tribal İstanbul’a transfer oldu. 2016’da aynı görevle 4129!’a geri dönen Terzioğlu, kısa sürede ajansın kreatif direktörlüğüne yükseldi. Son 1.5 yıldır Medina Turgul’da kreatif direktör olan Ahmet Terzioğlu, geçen ay itibarıyla yönetici yaratıcı yönetmen olarak görevine devam ediyor. 16 yıllık kariyeri boyunca hayata geçirdiği kampanyalarla Cannes Lions, D&AD, Clio, Golden Drum, Eurobest, Lorries, Ad Stars, Felis ve Kristal Elma gibi yarışmalardan ödüller ve büyük ödüllerle dönen Terzioğlu, pek çok lokal ve global yarışmada jürilik yaptı. Özellikle Cannes Future Lions’ta jüri üyeliği görevini gururla üstlendi. Ahmet, Portfolio Stalker’da reklamcılığa dair dertlerlerini/düşüncelerini paylaşmayı seviyor, kendinden üçüncü şahıs olarak söz etmekten ise pek hoşlanmıyor.
Chief Digital Officer – Mindshare Turkey
Marka yönetimi, dijital reklamcılık ve pazarlama teknolojilerinde 15 yıldan uzun bir deneyime sahiptir. Yaratıcı fikirlerin ortaya çıkarılması, yazılım geliştirme, dijital pazarlama ve performans ölçümü gibi çeşitli alanlarda çok disiplinli ekipler ile çalışmış ve projeleri yönetmiştir. Yüksek profilli müşterilerle yakın çalışmış ve onların marka değerlerine ve iş hedeflerine uygun özel teknoloji ve reklam çözümleri geliştirmiş ve uygulamıştır.
RTB House Türkiye Ülke Müdürü
Yeditepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Can Tunçer, Vancouver Island University’de MBA eğitimini tamamladı. Kariyerine Index Bilgisayar’da Ürün Müdürü olarak başlayan Tunçer, sonrasında kendi girişimini kurdu. Daha sonra Derin öğrenme ile güçlendirilmiş yeniden hedefleme teknolojilerinin küresel sağlayıcısı RTB House Türkiye’de Satış Müdürü olarak görev alan Tunçer, 2017 yılında Ülke Müdürü oldu ve halen görevine devam ediyor. Ayrıca Tunçer, 2021 yılında Livad Technologies firmasına da yatırımcı ve mentor olarak katıldı.
LITERAL/SPARK - Genel Müdür
Reklamcılık kariyerine Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi'de başladı. Türkiye’nin lider dijital reklam ajanslarından Promoqube’un kurucu ortakları arasında yer aldı ve ajansın IPG Mediabrands tarafından satın alınmasından sonra 2023 yılına kadar genel müdürü olarak görevini sürdürdü.
Şimdilerde kariyerine topluluk markası LITERAL’in ve Yaratıcı ajans SPARK’ın genel müdürü olarak devam ediyor.
Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Güzellik ve Sağlık Kategorisi Lideri
Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri ve Turizm İşletmeciliğinden mezun olan Natali Kasap, kariyerine 2010 yılında Mey İçki-Diageo’da pazarlama kategorisinde başladı. Unilever ailesine 2012 yılında katılarak, Kişisel Bakım, Ev Bakım ve Dondurma olmak üzere birçok farklı kategori ve markaya liderlik etti. İlerleyen dönemlerde Türkiye’nin yanı sıra, Rusya, İsrail, Orta Asya ve Kuzey Afrika ülkelerindeki marka stratejilerine yön vererek inovasyon programlarını hayata geçirdi.1 Temmuz 2022 tarihinde Unilever’in küresel Compass organizasyon yapılanması doğrultusunda Türkiye, Orta Asya ve İran Güzellik ve Sağlık Kategorisi Lideri olarak atanmış olup yönetim kurulu üyesi olarak kariyerine devam etmektedir.
Kuantum Araştırma Kurucusu & Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkan Yardımcısı
İTÜ Öğretim Üyesi, Adin.Ai ve Parton Büyük Veri Analitiği Kurucu Ortak, AITR Eşbaşkan
Prof. Dr. Altan Çakır, temel bilim alanında lisans ve yüksek lisans derecelerini aldıktan sonra 2010 yılında Almanya'da yer alan Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü'nde doktora eğitimini tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında Avrupa Nükleer Araştırma Laboratuvarı'ndaki (CERN) Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'ndaki (LHC) büyük veri analitiği ve yapay zeka tabanlı veri bilimi çalışmaları ile birlikte önemli araştırma problemleri yürüten Prof. Çakır, doktora eğitimi sonrası, Almanya'nın Hamburg kentinde bulunan Deutsches Elektronen-Synchotron'da (DESY) ve CERN’de doktora sonrası araştırmaları yürütmüştür. Doktora sonrası araştırmacı olarak beş yıldan fazla bir süre CERN ve DESY araştırmalara katılan Prof. Çakır, 2016 yılı itibari ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır. Şu anda CERN'de yürütülen araştırmalardan sorumlu İTÜ-CMS araştırma grubuna liderlik etmektedir. Ayrıca 2017 yılında ABD’de Illinois’de bulunan Fermi Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı'nda (Fermilab) misafir öğretim üyesi olarak davet edilen Prof. Çakır, büyük ölçekte veri analitiği, makine/derin öğrenme teknikleri odaklı çalışmalarına devam etmektedir. Bilimsel araştırmalarına ek olarak büyük veri sentezlemeleri ile ekonomi ve endüstriyel uygulamalara kadar uzanan disiplinler arası çalışmalar yürüten Prof. Çakır, ulusal ve uluslararası birçok şirkete danışmanlık yapmakta, büyük veri ve yapay zeka uygulama teknolojileri, stratejileri, becerileri ve yetkinlikleri konusundaki uzmanlığını paylaşmaktadır.
Prof. Altan Çakır İTÜ Büyük Veri ve İş Analitiği programında ile Cambridge Üniversitesi, Madrid Politeknik, Paris Teknik ve Sorbonne Üniversiteleri ortak oluşturulan Büyük Veri ve Dijital İkiz yüksek lisans programlarında dersler vermektedir. Öte yandan Türkiye CERN ortak üyeliği kapsamında ülke adına ECFA (European Committee for Future Accelerators) ve RECFA (Restricted European Committee for Future Accelerators) üyesi olan Prof. Çakır, 2019 yılından itibaren İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, 2021 yılı başından itibaren Türkiye Yapay Zeka Platformu eş başkanlığı ve 2023 yılı itibari ile Türkiye Bilişim Vakfı yönetim kurulu üyesi görevlerini yürütmektedir. Nisan 2021 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde ve Türkiye'de ilk kez kurulan tüm araştırma süreçlerinin planlanması, koordinasyonundan ve stratejilerinde sorumlu olan Araştırma Dekanlığını kurulumunda yer alan ve dekan olarak görev yapmış olan Prof. Dr. Altan Çakır, İTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren Parton Büyük Veri Analitiği ve Danışmanlık A.Ş.'nin kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı, 2022 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde Dijital Pazarlama ve Reklam optimizasyonları üzerine kurulan üretken yapay zeka tabanlı Adin.Ai girişim şirketinin kurucu ortağı ve CIO görevlerini yürütmektedir. Kurucu ortağı olduğu Adin.Ai girişimi Fast Company Türkiye tarafından 2023 yılında gelecek vaad eden en iyi 100 girişim ve yakın zamanda en inovatif şirketler arasında gösterilmiştir.
CEO Havas Istanbul
Ortaklarıyla birlikte 1999’da Türkiye’nin ilk dijital ajanslarından biri olan Project House’u kurarak reklmacılığa başladı. Yıllar içinde ajans, Orta Doğu’nun en hızlı büyüyen ajanlarından biri oldu, yüze yakın ödül kazandı ve reklamcılıkta dijital dönüşümün liderliğini yaptı. 2011 yılında Havas Group ile ortaklık kuruldu ve 2017 yılında da ajans Havas Group’a satıldı. Havas bünyesine katıldıktan sonra 2011 ve 2012 yıllarında grup içerisinde Avrupa’da yılın ajansı seçildi. 2018 yılında Project House ve Havas Istanbul’un birleşmesine liderlik etti ve yeni entegre Havas Istanbul’un CEO’luğunu üstlendi . 2019 yılında ajans NY Festival, Clio Awards, London International Awards, Golden Drum, Eurobest gibi uluslararası yarışmalardan ödüller kazandı, Türkiye’de ise aldığı ödüllerle “Yılın Çıkış Yapan Ajansı” oldu. 2020 yılında bu ivmeyi devam ettirerek, “Yılın Yaratıcı Ajansı” olarak seçildi.
Kariyeri içinde Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği (DPİD) ve Interactive Advertising Bureau Türkiye(IAB TR)’nin kurucuları arasında yer aldı, şu anda da IAB TR’nin As Başkan görevini üstlenmektedir. Halen Reklamcılar Derneği’nin As Başkanı ve Reklam Ve Pazarlama İletişim Derneği’nin (REPID)’in yönetim kurulu üyesidir.
2020 yılından bu yana Web 3.0, Blockchain ve Metaverse alanlarında çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ilk Web 3.0 ve Blockchain’e giriş dersini açmıştır. Coindesk Türkiye yazar kadrosuna dahil olarak, Metaverse ve Reklamcılık alanındaki gelişmeleri takip eden yazılar yazmaktadır. Aynı zamanda bu yeni gelişmekte olan teknolojilerle ilgili farklı üniversitelerde konuşmalar yapmakta, bu konuyu yakından takip etmek isteyen özel şirketlerin etkinliklerinde de seminerler vermektedir.
Bilgi Üniversitesinde İletişim Doktora’sını tamamlamış ve akademik kadroya dahil olarak Marka Okulunda ders vermeye devam etmektedir. Evli ve bir genç(!) kız babasıdır.
: GroupM, Innovation & Partnerships Managing Partner ve GOAT Turkiye Lideri
Pazarlama alanında 20 yıla yakın deneyime sahip olan Gizem Tekin, hem yayıncı hem de ajans tarafında çalışma ayrıcalığına sahip olmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Türkiye’nin en büyük yayıncılarından biri olan Mynet’te değerli deneyimler kazandı. Daha sonra Fox International Channels ve Myspace’de dijital faaliyetleri yönetti.
WPP'deki kariyerine 2011 yılında MEC Global’de Dijital Medya Planlayıcısı olarak başlayan Gizem Tekin, 2016 yılında Head of Interaction pozisyonuna terfi etti. Bu rolde, markalar için özelleştirilmiş dijital iletişim stratejileri oluştururken dijital ekibi yönetti. Ayrıca, ajansının dijital dönüşümünde aktif rol oynadı. Sonrasında Mindshare’de Dijital İş Geliştirme ve Nestlé Dijital Liderliği’ni yürütürken, mevcut ve potansiyel müşterilere yeni dijital hizmetler ve stratejik planlamalar sunarak öncülük etti.
Kariyerine hala GroupM Türkiye’de devam eden Gizem Tekin, şirket için yenilikçi ortaklıklar oluşturmanın önemini keşfetti. Buna ek olarak gelişen alan olan influencer pazarlamasıDaha sonra influencer alanındaki GOAT Türkiye lideri olarak, influencer pazarlamada EMEA bölgesinde ilk üç ülke arasında olmaktan gurur duyduğunu belirtmektedir.
Şirketle olan yolculuğu boyunca, GroupM'in ürün ve hizmetleri ile bunların WPP'ye olan uzantıları hakkında değerli bilgiler ve derin bir bilgi birikimi kazandı. Bu, şirkette kendisi için yeni fırsatlar açtı ve uzmanlığını kullanarak pazarda başarı ve büyümeyi sürdürmek için heyecan duyuyor.
Head Of Sales - Goodroll/Tooplay
2004 yılı itibarıyla kreatif, event, prodüksiyon ve medya planlama gibi sektörün birçok alanında deneyim kazanmıştır. 2009 yılında başlayan dijital kariyer boyunca Netbook Media, Universal Mccann, Karnaval gibi sektörün öncü firmalarında çeşitli görevlerde yer almıştır. 8 yıldır Tooplay & Goodroll’de Satış Yönetimi görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda Grup Şirketleri içinde yer alan Koordinat ve Spredoon için de yeni müşteri kazanımı görevini yürütmektedir. 2020 yılı itibarıyla MMA içerisinde Yönetim Kurulu, Eğitim Kurulu ve Oyun Kurulu’nda görev almaktadır. 2021 yılında MMA Audio Çalıştay’ını kurmuştur. 2023 itibariyle Yeni Medya Çalışma Kurulunda Başkan olarak görev almaktadır. IAB Eğitim ve Yönetim Kurulu üyesidir. Sektör dışında sosyal hizmetler veren çeşitli kulüplerde gönüllü olarak görev almaktadır.