Jüri isimleri açıklanmaya devam etmektedir. Güncel bilgiler için takipte kalın!
Yapay Zeka Jüri
Qmindlab Kai, Kuantum'un 17 yıllık bilgi birikimi ve deneyimiyle donatılmış, veri bilimi, bilimsel pazarlama ve yapay zekâ konularında uzmanlaşmış bir dijital pazarlama asistanıdır.
Günümüzde işletmelerin yapay zekâ kullanımı ve veri odaklı karar alma süreçlerinde, bilgi eksikliği, nitelikli personel yetersizliği ve kaliteli veriye ulaşma gibi zorluklarla mücadele noktasında işletmelere destek olmak için eğitilmiştir ve gelişimi devam etmektedir.
2024 yılının mart ayında doğan Qmindlab Kai, halen Kuantum Araştırma’nın yapay zeka pazarlama asistanı olarak çalışmaya devam ederken, Qmindlab Kai'nin dijital ikizleri, çeşitli kamu kurumlarından özel sektörün lider markalarına kadar geniş bir yelpazede yenilikçi çözümler sunarak dijital dönüşümde öncü rol üstlenmektedir.
Kuantum'un 16 yıllık köklü deneyimi ve zengin veri havuzunu kullanarak, işletmelerin dijital dönüşümünde öncü olmayı hedefleyen KUAI, bu zorlu yolculukta bir ekip arkadaşı, rehber ve vizyoner olarak öne çıkmaktadır.
KAI'nin misyonu, özellikle KOBİ'lerin, geleceğin teknolojilerine geç kalmamalarını sağlamaktır. KUAI, veri bilimi, bilimsel pazarlama ve yapay zeka konularında danışmanlık hizmetleri sunarak, işletmelerin veriyi karar alma süreçlerinin merkezine yerleştirmelerini, geleneksel pazarlama yöntemlerini terk edip bilimsel ve nöro pazarlamayı benimsemelerini ve yapay zekayı iş süreçlerine entegre etmelerini sağlar. Bu misyonla, KUAI, teknolojiyi demokratikleştirerek KOBİ'lerin geleceğe geç kalmamalarını ve varlıklarını daha emin adımlarla sürdürmelerini hedeflemektedir.
KAI, büyük veri setlerini işleyerek, derin öğrenme modelleri aracılığıyla gizli kalabilecek eğilimleri ve modelleri ortaya çıkarmakta ve iş dünyası, sağlık hizmetleri, eğitim gibi birçok alanda yenilikçi çözümler sunmaktadır.
KAI, iş dünyasının dijital dönüşüm yolculuğunda eşsiz bir rehber ve vizyoner olarak, geleceğin teknolojilerini bugünden hayata geçirmenize yardımcı olmak için yaratılmıştır.
Yaratıcı Deneyim Tasarımı Danışmanı
Olcayto Cengiz 1996 yılında başlayan reklamcı çıraklığı kariyerinde; 2007 yılına kadar geleneksel, sonrasında dijital odaklı olmak üzere pek çok reklam ajansının yaratıcı ekiplerinde görev almıştır. 2014 senesinden itibaren teknoloji ve inovasyona olan merakından ötürü çeşitli startup’larda hem mentorluk yapan hem de aktif görev alan Cengiz, 2016 yılında Manajans/J.Walter Thompson Turkey’deki yaratıcı yönetmenlik görevinden ayrılıp Berlin’de bulunan bir oyunlaştırma (gamification) start-up’ının yaratıcı başkanı pozisyonuna gelmiştir. 2017 yılında yine oyunlaştırma tabanlı Flying Spoon’u kuran Cengiz, 2018 yılında startup defterini kapatıp Accenture bünyesinde Almanya, Isviçre, Avusturya ve Rusya’dan sorumlu dijital iş entegrasyonu, deneyim tasarımı ve oyunlaştırma yöneticisi görevine gelmiştir.
2024 yilinin sonunda Accenture ile yollarını ayıran Cengiz, su aralar farkli marka ve yaratıcı ajanslara deneyim tasarımı, sadakat, oyunlaştırma ve AI konularında danismanlik vermektedir.
Mesleğine dair en sevmediğim seylerden birisi olan “kendisi hakkında tanıtım yazısı yazmaktan” fena halde utanmakta ve kendisine ünvanı sorulduğunda sadece “Rüzgar’ın babasıyım” diyerek kendisini tanıtmaktadır.
Creative Director | Halkekmag
Doğukan Doğan, yaratıcı işleri, toplulukları ve fikirleri bir araya getirme konusunda kendi yolunu çizen bir isim. 2015’ten bu yana kurucusu olduğu HALKEKMAG çatısı altında; hem bireysel hem kolektif üretimlere öncülük ediyor. Zamanla sadece bir yayın değil, aynı zamanda bir stüdyo, bir topluluk ve bağımsız bir üretim alanına dönüşen HALKEKMAG, Doğukan’ın üretim anlayışıyla şekillenen, yaşayan bir yapıya dönüştü. Bugüne kadar birçok markayla iş birlikleri, kültürel projeler, ürün tasarımları ve etkinlikler gerçekleştirdi.
Reklamcılık kariyerinde ise 4129Grey, J. Walter Thompson, Publicis Groupe ve MullenLowe gibi önemli ajanslarda kreatif roller üstlenen Doğukan, bu süreçte edindiği deneyimleri kendi üretim diline başarıyla yansıttı. Çalışmaları Kristal Elma ve MediaCat Felis ödülleriyle ödüllendirildi.
Jüri olmaktan çok, jüriye fikir satmaya alışkın ama adapte oluyor gibi.
Yaratıcı Yönetmen
Burçin Ergünt, teknoloji, spor, oyun ve yiyecek-içecek sektörlerinde uzmanlaşmış bir yaratıcı pazarlama profesyonelidir. Türkiye’de Saatchi & Saatchi’nin iştiraki olan Güzel Sanatlar’da Ajans Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, Londra’da bağımsız yaratıcı direktör olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda Neol’de Yaratıcı Lider olarak görev yapmakta ve Apple gibi markalarla iş birliği yapmaktadır.
Kurucu | The Leapers UK , Kurucu | Tezgahçılar , Kurucu Ortak | The School of AI
Burçak Yıldırım Orhan, Tezgahçılar, The Leapers UK, Bue Farm kurucusu. Londra'da yaşıyor ve bu şirketlerin Londra operasyonlarını aktif olarak yönetiyor.
Yine Londra merkezli kurumsal şirketlere yapay zeka eğitimleri ve dijital dönüşüm danışmanlığı veren School of AI'ın kurucularından.
Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. University of California Los Angelas'ta (UCLA) Extension Programını ve University of Illinois at Urbana Champaign’de Instructional Design programını tamamladı.
The Learning and Performance Institute'un düzenlediği ve globaldeki öğrenme profesyonellerinin yarıştığı yarışmada Rising Star kategorisinde finalist oldu. The Stevie Awards - Women in Business ödülünü aldı. 2017 ve 2018 yıllarında Tezgahçılar ile The Stevie Awards Startup of the Year ödülünü aldı. 2019 yılında The Stevie Awards, Company of the Year Gold ödülünü aldı.
Yerli ve global girişimlere yatırım yapan bir melek yatırımcıdır. Kurucusu olduğu Bue Farm ile sürdürülebilir tarımı desteklemekte ve aktif olarak çiftçilik yapmaktadır.
İçerik ve Platform Stratejisti
Kariyerine 2006 yılında pazarlama ve marka iletişimi alanlarında başlayan Cihan Yılmaz, dijitalin evrilmesiyle birlikte dijital pazarlama alanına odaklanmıştır. Eğlence ve içecek sektörleri etrafında dijital kampanyaların, projelerin ve festival organizasyonlarının hayata geçmesinde rol almıştır. Bir dönem yaratıcı ajans tarafında strateji direktörü olarak da görev yapan Cihan Yılmaz, kariyerine yayın platformu, aksiyon sporları içerikleri ve içerik stratejileri konularına odaklanarak devam etmektedir.
Kreatif Yazar ve İçerik Üreticisi
2010’dan bu yana çeşitli ajans ve önemli içerik platformlarında yaratıcı reklam yazarlığı, yaratıcı editörlük, sosyal medya yöneticiliği ve markalı içerik yöneticiliği pozisyonlarında bulunan Nihan Erten, kariyeri boyunca birçok yerli ve global marka için ödüllü projeler hazırladı. 2019 yılında ajans hayatından ayrılıp sosyal medya için içerik üretmeye başlayarak kariyerinde farklı bir sayfa açmaya karar verdi. Kendi instagram hesabında özgün ve mizah odaklı içerikler üreterek geniş kitlelerle buluştu. Dijital pazarlamanın önemli bir ayağında doğrudan rol almaya devam ediyor ve içerik fikirleri üretme, markaların bilinirliğini artırmak için stratejiler oluşturma, marka imajını güçlendirme gibi konularda çözümler üretiyor.
Hayatını sahiplendiği iki köpeğiyle paylaşan Nihan Erten, 11 senedir aktif gönüllü olarak sokak hayvanlarını kurtarma ve sahiplendirme için çalışmalar yürütüyor.
Creative Group Head | Alice Film
Selin Hamamciyan, kariyerine Euro RSCG’de metin yazarı olarak başladı. Ardından RDB Creative Group, H2o United, Integer ve TBWA Group gibi shopper marketing, event marketing ve dijital pazarlama alanlarında uzmanlaşmış ajanslarda yaratıcı ekiplerde görev aldı.
Şu anda Alice Film’de Yaratıcı Takım Kaptanı olarak çalışmalarını sürdüren Selin, aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşu olan DEM Derneği'nde İşaret Dili Gönüllüsü ve Medya Danışmanı olarak görev yapmakta. Beş dil bilen Selin, şu sıralar Japonca öğreniyor.
Grup Tasarım Direktörü | Accenture Song
Ezgi Dikdur Düztepe, insan odaklı tasarımı iş, teknoloji ve kültürel bağlamla buluşturan bir tasarım lideri. ODTÜ’de Endüstri Ürünleri Tasarımı okuduktan sonra, TU Delft’te Etkileşim için Tasarım alanında yüksek lisans yaptı. Kariyerine I-AM’de başladı, ardından Fjord’da uluslararası projelerde yer aldı. Bugün Accenture Song’un Berlin ofisinde Grup Tasarım Direktörü olarak çok disiplinli ekiplerle birlikte çalışıyor.
Otomotiv, finans, hızlı tüketim ürünleri, sağlık ve ilaç gibi sektörlerde; Avrupa, Orta Doğu ve Amerika’da farklı ölçekte projeler yürüttü. Anlamlı deneyimler tasarlarken; araştırmayı, stratejiyi ve yaratıcılığı bütüncül bir yaklaşımla birleştiriyor. Karmaşık yapılar içinde netlik arıyor — bazen buluyor, bazen de iyi sorularla yoluna devam ediyor.
Şu anda Berlin’de yaşıyor; şehrin kapsayıcı ve çok sesli yapısı, hem düşünce tarzına hem de tasarım yaklaşımına ilham veriyor.
CoFounder | Limk.com
Özer Dölekoğlu kendini şu sözlerle ifade etmektedir:
“1996’da internete adım atar atmaz “nasıl” sorusunun peşine düşüp dijital dünyada bir şeyler üretip sonrasında "bundan gelir de elde edilebiliyormuş" aydınlanmasını yaşadım.
2002 yılında itibaren de bunu girişimciliğe geçirip Limk.com adı altında sosyal, kısa paylaşımlar haline getirdim. Yanlış coğrafyada Twitter'ı icat etme aktivitesi sonrasında Limk'i startup haline dönüştürdük. Dünyanın çeşitli ülkelerinde "startup incubator" ve yatırımcı destekleri ile devam ettik. Sosyal medyayı ilk başlarından beri kullanan biri olarak sürekli üretime devam ettim. Sonra üzerime influencer etiket attılar. Bunlarla beraber 30 küsür senedir müzikle uğraşıyorum. Evet, bu güzel coğrafyada yine yanlış bir kariyer çabası. Neyse ki tüm bunlar olurken sevdiceğim ile 2 ilginç herifi dünyaya getirdik ve dünya bir süreliğine…”
Dijital İçerik ve Pazarlama Direktörü | Beşiktaş Kültür Merkezi
Selin Özyürek, TED Ankara Koleji ve Bilkent Üniversitesi mezunudur; iletişim alanındaki yüksek lisansını University of Southern California’da tamamlamıştır. 20 yılı aşkın süredir dijital iletişim, içerik ve pazarlama alanlarında çalışan Özyürek, Garanti Bankası, Digitas ve ING gibi kurumlarda edindiği deneyimlerin ardından, 12 yıldır Beşiktaş Kültür Merkezi’nde (BKM) Dijital İçerik ve Pazarlama Direktörü olarak görev yapmaktadır. BKM’nin tüm yapımlarının ve etkinliklerinin dijital iletişim ve pazarlama stratejilerinden sorumlu olan Özyürek, aynı zamanda dijital platformlar için üretilen dizi ve filmlerde ortak idari yapımcı olarak görev almaktadır. Kültür-sanat ve eğlence sektöründe dijital içerik üretimi, izleyici etkileşimi ve yaratıcı kampanya geliştirme alanlarında uzmanlaşmıştır.
Müzisyen/Prodüktör
Gerçek ismi Serhat Bedük
Ankara doğumlu
Türkiye’de müzik dünyasına yepyeni bir soluk getirerek kendi kulvarını yaratmış olan önemli isimlerden biri olarak anılan Bedük, izleyenleri hayrete düşüren sahne performansıyla elektronik müziği canlı enstrümanlarla sahneye taşıdı.
2014 yılında “Bedük - Overload” albümüyle en iyi albüm, en iyi kayıt dahil olmak üzere yedi dalda Amerikan Grammy ödüllerine aday-adayı oldu.
Müziği her ne kadar batı müziği çıkışlı olsa da kliplerini her zaman izleyiciyi ekrana kilitleyen yerel öğelerle zenginleştirdi. Evrensel bakış açısının yanı sıra geleneksel öğelere de projelerinde yer veren sanatçı, kliplerinde gerek, klasik Türk düğünü, gerek kolbastı dansı, gerekse köçekler, dansöz, Aşuk’la Maşuk, fırıncı, tellak, lahmacun, ayran gibi öğeleri akıllıca kullanarak batı temelli elektronik dans müziği ile yerel kültürü arasında sağlam bir köprü kurdu.
Canlı sahne performansları ile katılımcılara enerjisi hiç bitmeyen bir konser deneyimi sunan Bedük, 2007 yılından beri en büyük festivallerin ve konserlerin vazgeçilmez isimleri arasında önemli bir yer edindi.
Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden mezun olması ve müzik profesyonel olarak hayatını ele geçirmeden önce Art Director olarak görev yapması, kariyerinde iştsel ve görsel öğeleri eşit değerde ele alarak taşımasına oldukça katkıda bulundu.
En son teklisi “SES” in müzik videosunda yapay zeka ve kendi çekimlerini birleştirerek Hollanda’da yaşayan görsel sanatçı Tunç Topçuoğlu ile yarattı.
Albümlerinde bütün sözleri, müziği, aranjmanı, prodüksiyonu, miksleri ve masteringleri de kendisi yapan sanatçı, şarkılarındaki tüm enstrümanları da kendi çalıp kayıt eden; bununla da yetinmeyip albümlerinin kapak tasarımlarını da kendisi yapan nadir sanatçılardan biridir.
Executive Creative Director | PunchBBDO
Uzun yıllar sırasıyla TBWA İstanbul, Medina Turgul DDB, yeniden TBWA İstanbul ve AlametHolistic’te reklam yazarı ve yaratıcı grup başkanı olarak çalıştı. Çok markaya baktı, çok film yazdı, kampanya tasarladı. Mart 2021’den bu yana Punch BBDO’da Yönetici Kreatif Direktör.
Founder | Consciouslab
Kayhan Dural Kabataş Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunudur. Mobil pazarlama ile başlayan sektör hikayesine sosyal medya, veri, strateji ve yaratıcı departmanlarda pozisyonlar ekleyerek 4129Grey, Ogilvy ve AKQA şirketlerinde Chief Digital Officer rollerini üstlenmiştir. Yerli ve uluslararası ses getiren birçok projenin yaratıcısıdır. 2023 itibarıyla yapay zeka destekli yeni nesil yaratıcı laboratuvar Consciouslab’i kurmuştur. 2024 itibarıyla hayata geçen, lezzet ve veriyi birleştiren girişim Gastromind’ın Co-Founder’ıdır. Yapay zeka, yaratıcılık, pozitif bilim, teknoloji, veri, inovasyon ve felsefe odak alanlarını oluşturmaktadır. Girişimci, danışman ve mentordur. Konuşmacı ve eski progamer’dır. Yaratıcılık, Veri ve Teknoloji domainlerinde yerel ve uluslararası 50’den fazla jüride bulunmuş 10+ kategoride jüri başkanlığı yapmıştır. 2011’den bu yana çeşitli konularda özel programlar ve üniversitelerde eğitmenlik yapmaktadır.
Executive Creative Director | Publicis Groupe Turkiye
Sektöre 2010’da yaratıcı etkinlik tasarımı ile başlayan Gürkan Gürel, 2013’te Pro İletişim’e geçerek, dijital PR, sosyal medya ve dijital iletişim stratejilerinde uzmanlaştı. Reklamcılık hayatına; Tick Tock Boom’da 9 yıl boyunca Creative Director olarak, Ford, BMW, MINI, Turkish Airlines, BNP Paribas, Bridgestone, Lassa, Xiaomi, Land Rover, TCL, TECNO, TEB, ve Ford Trucks gibi birçok lider marka için hayata geçirdiği kampanyalarla devam etti. 2024 yılında Publicis Groupe Türkiye’nin yaratıcı ajansları Leo Burnett, Saatchi & Saatchi, Publicist ve Digitas ‘ın Executive Creative Director’ı pozisyonuna getirildi. Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda ödüle ve jüri üyeliklerine layık görüldü. Golden Drum, Mixx Europe, Kristal Elma, Stevie’s, Felis, İstanbul Marketing Awards ve Martech Awards bunlardan birkaçı.
Lenovo Türkiye | Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Banu Soyak; orta ve lise eğitimini Avusturya Lisesi’nde ve üniversite öğrenimini de Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde bitirdikten sonra iş hayatına FMCG sektöründe, R.J.Reynolds Tobacco şirketinde başladı. Türkiye’nin önde gelen Reklam şirketlerinden biri olan Young & Rubicam Reklam ajansında çalıştı. Daha sonra Microsoft Türkiye’ye Kanal Geliştirme ve Pazarlama Müdürü olarak katıldı.
Microsoft Türkiye’de 4 yıl Kanal Pazarlama ve KOBİ Program Müdürlüğü rollerinde çalıştı. Daha sonra Microsoft’ta Avrupa Pazarlama Birimine bağlı Güney Avrupa ve Ortadoğu Kanal Pazarlama Direktörlüpü görevine terfi etti.
8 yıl boyunca İtalya, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Türkiye, Rusya, Çekoslovakya, Polonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Güney Africa, Sudi Arabistan gibi ülkelerinin içinde yer aldığı Güney Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi; Doğu Avrupa ve Ortadoğu Bölgeleri Kanal Pazarlama Direktörlüğü rollerinde bulundu. Bundan sonraki sürece Türkiye Microsoft’ta devam etme kararı alarak Satış Müdürlüğü, Perakende Kategori Müdürlüğü ve Tüketici Kanalları Kategori Müdürlüğü gibi farklı ülke görevlerinde yer aldı.
Kurumsal tecrübesinin yanı sıra girişimcilik tecrübesi de bulunan Banu Soyak, 2020 Ocak ayından beri Lenovo Türkiye Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır.
WTECH Araştırma ve Ölçümleme Komite Lideri, Marketing Türkiye C-Level Club üyesi, Kapital CMO Club üyesi, TOCEV Vakfı Kurucu Üyesi ve aynı zamanda Fast Company CMO Board üyesidir.
Kadınlar için fırsat eşitliği, genç kızların teknoloji sektöründe varlığının artırılması, kadının ekonomiye katkısını artırmak gibi konularında çeşitli projelerde bulunmuştur ve bu alanda çeşitli çalışma guruplarında çalışmalarını sürdüren Banu Soyak evil ve 3 çocuk sahibidir.